Prima Portabella - Fabulous@40
Boek een gratis intake met bodyscan
Food

Prima Portabella

Ingrediënten:
4 personen
4 portobello´s
1 sjalotje
1 teentje knoflook
80 gram zachte geitenkaas
3 takjes thijm
20 tot 24 groene asperges
4 theelepels pesto (optioneel)
parmezaanse kaas (optioneel)
240 tot 300 gram risotto
1 liter groentebouillon
olijfolie

Een heerlijk vegetarisch tussen- of hoofdgerecht. Als je het NewFigure programma volgt, kan je de risotto vervangen door zilvervliesrijst.
De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gebruik een kleine wok- of diepe pan voor de risotto. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten in 3 a 4 eetlepels olijfolie. Voeg de risotto toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg wat soeplepels bouillon toe tot de risotto `onder water` staat. Blijf af en toe roeren en maak ondertussen de portobello´s schoon. Vul de portobello´s met een theelepeltje pesto (optioneel) en de zachte geitenkaas. Haal de thijm van de takjes en verdeel over de geitenkaas op de portabello´s.
De portobello´s kunnen in een ovenschaal in de oven gedurende 10 a 15 minuten. Je kan de asperges bij de portobello´s in de ovenschaal doen na 5 a 10 minuten of even los grillen.
Als je zilvervliesrijst gebruikt kook je de rijst van tevoren gaar. 5 minuten voor het opdienen bak je de ui en de knoflook en voeg je de rijst toe na 2 minuten. Bak nog 3 minuten mee met de knoflook en de ui en dien op.
Doe de risotto of de rijst in een kookring om een mooi rondje te krijgen. Leg de portbello op t rondje en schik de asperges erover heen.
Je kan eventueel nog wat cherrytomaatjes mee bakken in de oven en los op het bord erom heen leggen. Ook lekker met een frisse groene salade.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply