Pompoensoep, helpt je de winter door - Fabulous@40
Boek een gratis intake met bodyscan
weerstand met pompoensoep
Food

Pompoensoep, helpt je de winter door

Het is weer tijd voor pompoenen. En dat is goed nieuws.

Een gezonde, heerlijke groente die je op verschillende manieren kan bereiden, vol met gezonde vitamines en mineralen voor een hogere weerstand. Vandaag het recept van deze heerlijke pompoensoep met een oosterse twist.

Pompoen is gezond en goed voor de weerstand

Het geeft een boost omdat het veel vitamine A,C en E bevat. Deze lekkere, kleurige groente is calorie-arm en zit vol vezels om jouw darmen sterk te maken. Daarnaast zorgen de vezels langer voor een verzadigd gevoel.
Net zoals wortel bevat pompoen veel carotenen, antioxidanten. Antioxidanten voeren vrije radicalen af in ons lichaam en zijn ontstekingsremmend, zij verlagen daarmee de kans op ziektes zoals kanker.
Dat is al een heel mooi rijtje maar de pompoen heeft nog meer in petto. Kalium is in grote hoeveelheid aanwezig in de pompoen, 340 mg per 100 gram. Kalium reguleert de bloeddruk en zorgt voor een goede prikkel-overdacht in spier- en zenuwweefsel. Magnesium en calcium zijn ook aanwezig in pompoen. Net als kalium zorgen zij ook voor een goede overdracht van de elektrische prikkels tussen zenuw- en spiercellen. Sterke botten en een gezonde vochthuishouding komt eveneens voor rekening van dit duo.

Recept Pompoensoep

Maar nu het recept voor 4 personen. We hebben nodig:
1 witte ui
2 tenen knoflook
1 flespompoen
1 a 2 winterpenen
1 theelepel vers geraspte gember
1 liter bouillon
200 ml Kokosmelk light of soja ‘room’ voor de veganistische variant
sap van een halve sinasappel
2 theelepels ras el hanout of gele curry
rode peper (fijn gehakt)
half bosje koriander of peterselie ( afhankelijk van wat je lekker vindt)
1 eetlepel olijfolie voor bakken en braden
De flespompoen kan je gebruiken met schil. Was de flespompoen goed en haal eventuele oneffenheden weg.
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui met de knoflook in een beetje olie tot de ui glazig is en voeg dan de rode peper toe. Bak 1 minuut mee.
2. Snijd de pompoen en de wortel in stukken, voeg toe aan het uimengsel. Bak onder voortdurend omroeren de groenten 5 minuten mee in het uimengsel. Voeg de ras al hanout of de curry toe
3. Voeg de bouillon toe en laat koken tot de pompoen zacht is.
4. Pureer de groenten tot een gladde soep en voeg tijdens het pureren de kokosmelk toe.
5. Garneer met koriander of peterselie

Geniet ervan!
Heb je meer interesse in gezonde calorie-arme recepten en wil je weten hoe je ervoor staat met jouw vetmassa, spiermassa en metabolische leeftijd? Boek een gratis intake bij NewFigure Clinic Haarlem voor een volledige body-compositie scan.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply