Boek een gratis intake met bodyscan

Over Fabulous@40

002

Mijn naam is Ineke Zweers. Ik ben 51 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee dochters van 16 en 18 jaar. Ik woon in Haarlem. Ik hou erg van sporten, gezelligheid en kunst.

In de periode van mijn veertigste tot nu heb ik gemerkt dat er weer nieuwe tijden aanbreken. De kinderen worden groter en je krijgt meer tijd voor jezelf. Het stof daalt neer. De kaarten worden opnieuw geschud. Nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden!

De keerzijde is er ook, twijfels… Is dit het nou? Doe ik nog mee? Is dit hem nou? Kan dit nog wel op mijn leeftijd of is dit nu midlife gedrag? Sapkuurtje, superfood of havermout voor het ontbijt voor een eeuwige jeugd?  Minder of meer wijn? Ik merk dat dat niet alleen voor mij geldt, ik hoor het veel bij vrouwen van mijn leeftijd.

Ik krijg meer energie van de nieuwe kansen en mogelijkheden. Er is zoveel moois uit het leven te halen. Ik probeer te accepteren dat ik ouder word en daar de mooie kanten van te zien. Met vette ups en downs, dat wel. Door goed voor mezelf te zorgen, zowel mentaal als fysiek en regelmatig hard uit de bocht te vliegen moet het lukken. Een goede dosis zelfspot en humor helpt. Botox kan altijd nog maar is geen oplossing tegen ouder worden. Daar ben ik van overtuigd. Dat is symptoombestrijding. Schoonheid zit in uitstraling en innerlijke kracht.

Iedereen wil een lang en gelukkig leven, maar niemand wil oud worden. Wie de veertig is gepasseerd weet echter dat de signalen niet langer te ontkennen zijn. Elke dag een bad hairday? Waar is die taille gebleven? En hoezo verdwijnen die wallen niet meer na een nacht goed slapen? Maar wie ouder wordt en goed voor zichzelf zorgt, ervaart vaak ook meer rust en focus. En wist je dat juist je imperfecties je gevoel voor zelfspot kunnen vergroten? Fabulous@40 laat je zien hoe je op een natuurlijke manier gezond én gelukkig leeft.

Mensen die ik mooi vind, hebben meestal geen perfect figuur of een strak babyhuidje. Ik geloof dat schoonheid zichtbaar wordt door positieve energie, diepgang, acceptatie en vooral: humor. Niet een rimpelloos hoofd laat je stralen, maar een twinkel in je ogen. Ook, of juist, als die omringd zijn door een krans van kraaienpootjes. Goed voor jezelf zorgen betekent verantwoord sporten, voldoende ontspannen, gezond eten en jezelf voeden met heel veel mooie en fijne dingen, van kunst en mode tot psychologische verdieping en detox-reizen. Met Fabulous@40 bied ik een platform waarop al deze facetten aan bod komen, voor vrouwen die op zoek zijn naar meer twinkel.

Ik wil graag het plezier, de twijfels en de methoden om jezelf mentaal en fysiek fit en happy te voelen delen met vrouwen van 40+ en deze vrouwen verenigen. Met nadruk op delen want ik ben heel benieuwd naar alle ervaringen van jullie. Dus kom ( maar) op en laten we er een mooi leven van maken.