Boek een gratis intake met bodyscan

Bodytec Ems training Haarlem wordt Prikkels X Body EMS training

Een concreet onderdeel van het fitprogramma van Fabulous@40 was Bodytec EMS training


Per 17 augustus 2020 zijn we samen gegaan met studio Prikkels. Studio Prikkels verzorgt de EMS trainingen voor Fabulous@40. Studio Prikkels werkt met apparatuur van Xbody. Xbody is een A-merk in de EMS branche, net als Miha Bodytec. Xbody komt oorspronkelijk uit Hongarije.
EMS training zorgt voor een strak gespierd lijf zonder belasting van je gewrichten. Deze manier van fitness is gebaseerd op EMS en komt uit de fysiotherapie. Het is in Nederland nog relatief onbekend, in Duitsland zijn er inmiddels meer dan 2500 plekken waar je deze training kan doen.

In 20 minuten train je je hele lijf en na afloop krijg je nog een bindweefsel massage voor een strakkere huid. Een keer uitproberen? Boek een training..

Meer over Bodytec EMS training 

Bodytec EMS training is een figuur corrigerende training waarbij je in 20 minuten  het hele lichaam in 1 keer traint. De training is een weerstandtraining en zorgt voor spiervergroting en een sneller metabolisme. Metabolisme is de verbranding van energie in je spieren. De training geeft je meer energie en een vitaal gevoel.
De opbouw van meer spieren, met deze training, en het efficiënter gebruik van je spieren zorgt ervoor dat je in rust ook meer calorieën verbrandt. In de regel betekent 0,5 kilo meer spieren  de verbranding van 50 calorieën extra.

Efficiënter gebruik van de spieren

De training maakt gebruik van Electro Myo Stimulatie (EMS), een beproefde methode in de fysiotherapie. Een kenmerk van deze manier van spierstimulering is dat alle soorten motor neuronen in je spieren tegelijk aan het werk worden gezet. Bij gewone spierinspanning wordt  slechts een deel van de motorneuronen aan het werk gezet afhankelijk van de soort inspanning. Daardoor belast je spieren maar voor maximaal 30%. Tijdens de training kan dit oplopen tot wel 80%.

7 keer effectiever dan gewone krachttraining

De trainingsmethode is effectiever dan gewone kracht- of weerstandstraining omdat:

 1. Alle motor neuronen of motor units in de spieren tegelijk geactiveerd worden in plaats van alleen de kleine of alleen de grote neuronen
 2. De tegengestelden spieren ook gelijktijdig en even zwaar worden getraind
 3. De elektronische pulsen een frequentie hebben van 85 Herz per seconde. Dat is 85 x meer contractie van de spieren dan bij een conventionele training.

Hoe werkt de training 003

Tijdens de training krijg je een vest, armbanden, beenbanden en een bilband aan, voorzien van elektroden. Je wordt via het vest aangesloten op het Bodytec station. De training duurt 20 minuten. Tijdens de training worden jouw spieren gestimuleerd door middel van elektrische pulsen van 4 seconden. De trainer zal samen met jou afstemmen welk niveau het beste aansluit bij jouw fysieke gesteldheid.

Je draagt een onderpakje onder het elektrodenpak van ons als je voor het eerst komt. Het is het beste om daar zo min mogelijk onder te dragen, hoe minder laagjes, hoe beter de geleiding.  Als dat problematisch is dan kan je een sportbh zonder beugels en/of een string dragen. 

Do’s and Don’ts voor en na de training

 • De training zorgt ervoor dat er veel afvalstoffen afgevoerd worden vanuit de spieren, daarom is het noodzakelijk om zowel voor als na de training ruim water te drinken. Houd voor beide momenten een halve liter aan.
 • Eet van tevoren als het kan wat fruit of een mueslireep als je al langer dan 2 uur geen maaltijd hebt gegeten.
 • Na de training is de inname van proteïne (eiwit) aan te raden. Als je een gewone maaltijd eet binnen een uur na de training dan is dat meestal voldoende. Als dat niet zo is kan je denken aan een handje ongezouten noten, een glas melk of een bekertje yoghurt.
 • Wees voorzichtig met alcohol direct na de training.
 • Train niet meer dan 2 keer in de weken en maximaal 20 minuten per training. Probeer 3 a 4 dagen tussen de trainingen te houden. Dan zijn de afvalstoffen uit de spieren en dan is de volgende het meest effectief.

Medische indicaties

EMS training is een veilige training, vele duizenden mensen wereldwijd gingen jou voor en trainen regelmatig. Het is wel belangrijk om uit te sluiten dat jij risico loopt omdat je een bepaalde medische indicatie hebt. Als je een van onderstaande indicaties herkent bij jezelf raadpleeg dan eerst een arts voordat je met EMS training start om alle risico’s uit te sluiten.

Medische contra-indicatie

 • Tumoren
 • Tubercolose
 • Vaataandoeningen
 • Bloedingen, aanleg tot bloedingen
 • Neurologische aandoeningen
 • Huid intolerantie
 • Diabetes melitus
 • Epilepsie
 • Rug hernia of liesbreuk

Als je je herkent in onderstaande situaties dan is trainen met Bodytec ook niet verstandig en vragen wij jou om dit duidelijk aan te geven.

 • Zwangerschap
 • Dragen van een pacemaker
 • Ontstekingen ( bacterieel of viraal)
 • Vasculaire stents ( metaal)

Prijzen Bodytec Haarlem

Boek een training