Boek een gratis proeftraining
fit in de zomer, 5 tips
Lifestyle, Vitaliteit

Blijf fit in de zomer, 6 tips van Isabel

Ben je de hele winter en het voorjaar streng geweest voor jezelf? Hard gewerkt aan een fit lichaam?! Dan zijn daar nu toch de mooie warme zonnige dagen, dus we krijgen allemaal de zomerkriebels. De barbecue en het picknickkleed worden uit de kasten getrokken en we gaan weer massaal de terrasjes op. In de zomer is gezond leven voor sommige mensen een extra uitdaging. Daarom geef ik jullie een aantal tips.

Tip 1: drink voldoende water

Drink voldoende! Door het warme weer verlies je veel vocht. Vermijd het drinken van veel frisdrank, alcoholische dranken en vruchtensappen. Deze bevatten erg veel suiker. Zorg dat je minimaal 8 grote glazen water drinkt, drink je ook koffie bedenk je dan dat je naast elke kop koffie een extra glas water drinkt. Je kan je water opleuken door een stuk fruit, munt komkommer , gember of citroen toe te voegen.

Tip 2: probeer te matigen met alcohol

Alcohol onttrekt vocht en het lichaam moet hard werken om dit te verwerken. Wil je toch lekker een glaasje nuttigen kies dan voor een wijntje of een fris witbiertje dit is altijd beter dan de sterkere alcoholische dranken (* en de kater is ook minder heftig 😉)

Tip 3: let op met het eten van tussendoortjes

Het is natuurlijk heerlijk verleidelijk op het strand of bij het zwembad te kiezen voor dat ijsje of patatje, kies dan toch voor dat raketje ipv die magnum. Kan je het patatje toch niet weerstaan vraag dan of ze er geen zout op doen en laat de mayonaise weg.  De beste tussendoortjes vooral in de warmte zijn watermeloen, ananas, appel, rauwkost en salades. En wat het ook goed doet en lekker vult : Gedroogd fruit, zoals dadels, mango, appelringen , abrikozen , Noten en bananen brood.

Tip 4: blijf bewegen!

Ga planken en doe squats met eigen lichaamsgewicht gedurende 5 minuten voor een maaltijd. Idealiter doe je het ook 60-90 minuten na een maaltijd om de koolhydraten op te vangen die op dat moment verteert worden. Maak een wandeling over het strand , langs het water of in het bos of duinen. Maak je hoofd leeg en geniet van de ontspanning en het moment dit zorgt voor minder cortisol aanmaak en houdt je lichaam in de vetverbrandingstand. Je kan ook de 7 minutes workout app downloaden, dan kan je elke dag een workout doen van 7 minuten onder begeleiding. 7 minuten moet toch te doen zijn.

Tip 5: eet bewust en gevarieerd

Ga je op vakantie niet zelf koken? Kies dan regelmatig voor maaltijden met groente of fruit en vraag saus apart. Kies voor vis of vegetarisch en beperk de vleesgerechten tot minimaal. Begin de dag aan het buffet met fruit en eieren en eet brood met mate. Probeer hier je variatie in te vinden en gebruik je fantasie. Je hoeft ook niet bij het ontbijt jezelf helemaal vol te stoppen….je hebt immers de hele dag nog !!

Tip 6 : Niks moet, alles mag!!

Ontspan en rust lekker uit, slaap lekker uit en doe waar je zin in hebt. Ga erop uit als je een dagje ietsfit in de zomer, 5 tips wilt ondernemen en verdeel dit over je vakantie en vooral geen stress…..Geniet !!

Fijne vakantie !🌼

Isabel

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply