5 kg afvallen voor een fitter gevoel, het verhaal van Kiki - Fabulous@40
Boek een gratis intake met bodyscan
afvallen
Afvallen, Vitaliteit

5 kg afvallen voor een fitter gevoel, het verhaal van Kiki

Kiki wilde afvallen, meer energie en had alles al geprobeerd. Zij kreeg meer inzicht in de samenstelling van haar lichaam en is en blijft op gewicht. Als ze wat aankomt tijdens feestelijke dagen weet ze aan welke knoppen ze moet draaien. Hoe heeft ze dit voor elkaar gekregen?  Ik vroeg het haar..

Hoe is jouw thuissituatie en wat voor werk doe je? 

“Ik ben Kiki, 44 jaar, getrouwd en heb twee zonen van 13 en bijna 11 jaar oud. Ik werk als zelfstandige, als Assistent Projectmanager voor een overheidsproject dat zich bezig houdt met stimulering van elektrisch vervoer, ter verbetering van de luchtkwaliteit.
Eigenlijk sinds ik kinderen heb gekregen, is mijn lichaam volledig veranderd. Niet eens zozeer zwaarder maar vooral de vormen. Heel lang dacht (hoopte) ik dat mijn vroegere lijf nog terug zou komen, maar na verloop van tijd besefte ik dat dit niet het geval zou zijn. Ik ben heel sportief, veel in beweging, sterk. Overall een goede conditie. Toch merkte ik dat ik zwaarder werd en minder energie had. Ik had meer vet op plekken waar je het niet wil. Afvallen werd steeds lastiger. Ik realiseerde mij dat dit ook met leeftijd te maken kan hebben…”

Waarom was je op zoek naar begeleiding bij afvallen?

“Ik deed altijd een beetje lacherig over opmerkingen over vrouwen van veertig en de invloed die leeftijd en voeding kan hebben op je energieniveau. Nu ben ik dan toch echt wel veertig, fysiek en mentaal. Ik wilde me beter voelen in mijn lichaam en mijn energie terug, ik heb de methodes vasten, geen koolhydraten, keto, allemaal een keer gedaan. Ik eet door de week gezond, en laat het in het weekend een beetje los, dan eet ik wel de dingen die ik lekker vind. Geen zoet maar hartig. Afvallen lukt wel, maar volhouden niet. Ik bleef ongelukkig met mijn eigen lijf en minder energie.
Na meerdere methodes te hebben geprobeerd wilde ik iemand mijn lijf laten beoordelen.  Ik wilde meer weten over voeding en wat het kan doen met energieniveau en vetmassa.”

Hoe voelde jij je, voordat jij aan de slag ging met programma van NewFigure Clinic? Over jouw lichaam en mentaal? Kun je een cijfer geven tussen 1 en 10. Waarbij 1 zeer slecht is en 10 zeer goed? 

“Het cijfer dat toen bij mij paste was een 5.”

Wat heeft jou over de streep geholpen om aan de slag te gaan met afvallen onder begeleiding?

“Door Corona en de tijdelijke sluiting van de sportschool, waar ik al jaren 1 of 2 keer per week ging spinnen, viel alle sport weg. In de zomer ben ik gestart met energie verbeteren en afvallen omdat ik wist dat ik in de winter minder buiten zou fietsen. Iemand vertelde mij over Fabulous@40 en de combinatie met de ems training. Krachttraining van 20 minuten in combinatie met inzicht in mijn lichaam en voeding was de sleutel.”

Wat vindt je van het programma van NewFigure Clinic?

“In eerste instantie verhelderend, om inzicht te krijgen in de bouw van je lijf. En daardoor precies te weten wat je wil en kan. Overzichtelijk, vooral de lijst met producten die je wel mag/kan eten of drinken. Je kan de supermarkt inlopen en hoeft niet elk product te bekijken en uit te zoeken wat er in zit. Daar ben ik niet zo van. Goeie coaching en wekelijks wegen en daardoor ook goed inzicht.”

Wat vindt je van de begeleiding?

“Verhelderend, open en motiverend.”

Hoe gaat het nu? Blijf je op gewicht? Zo ja, hoe lukt dit?

“Ik was behoorlijk afgevallen en na de feestdagen is er wel weer wat bij. Maar ik weet nu precies wat er moet gebeuren om dat er weer af te krijgen. En wederom, als het nodig is, met hulp en begeleiding. De manier van eten en het programma geeft je handvatten om het snel weer op te pakken als je even wat afdrijft.” 

Hoe voel jij, je nu over jouw gezondheid en mentaal? Kun jij een cijfer geven van 1 tot 10. Waarbij 1 zeer slecht is en 10 zeer goed.

“Voor de feestdagen was dit een 8 en die is nu 7 na de feestdagen. Het is moeilijk om mijzelf nu in de lockdown en de koudere maanden weer gemotiveerd te krijgen. Direct heb ik contact opgenomen en word begeleid. Mijn energie komt weer terug en ik ben weer back on track. Ik weet wat ik moet doen.”

Wil je ook wat afvallen en lukt het niet goed om dit zelf voor elkaar te krijgen? We kunnen, Corona-proof, op lokatie in Haarlem begeleiding geven en ook online op afstand.  Meer informatie over het programma van NewFigure Clinic vind je hier. De begeleiding is onder bepaalde voorwaarden te declareren bij de zorgverkering. In een gratis intake leggen we uit wat het programma inhoudt en doen we een 0-meting om te kijken waar je staat.

Boek een gratis intake bij NewFigure Clinic Haarlem 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply